כל משרד חקירות לרוב מתמחה בסוג ספציפי ומסוים של חקירות. ישנם משרדים אשר מתמחים בחקירות אישיות, משרדים המתמקדים בעיקר בחקירות של אבטחת מידע, משרדים אשר מתמחים בחקירות כלכליות, משרדים אשר עוסקים בתביעות הונאה נגד חברות ביטוח ומשרדים המספקים שירותי חקירות בינלאומיות.
לא פעם
חוקר פרטי ממדינה אחת יכול להיות בקשר רציף עם חוקרים פרטיים ממדינה אחרת, מה שיכול מאוד לעזור ללקוחות הישראלים שלו. כך החוקרים אשר נמצאים מעבר לים יכולים לאסוף עבורו מידע משמעותי ולהשתמש בקשרים במדינה מבלי שהוא עצמו ייצטרך להיות נוכח בה. כמו כן, כך יש גישור על פערי השפה.
בין השירותים השונים שמספקים חוקרים המספקים שירותי חקירות בינלאומיות ניתן למצוא איתור בעלי חוב אשר ברחו לארץ אחרת, איתור אנשים נעדרים או אנשים שמסתתרים מסיבות מסוימות. כמו כן, שירותים אלה כוללים איסוף ראיות, בצורה גלויה או בצורה סמויה, שיכולים להפריך או לאושש חשדות מסויימים של הלקוח.
איך בוחרים חוקר פרטי שיבצע עבורכם חקירות בינלאומיות?
ראשית, יש להתחשב בגודל החקירה ובגודל התקציב שלכם כאשר אתם שוכרים
משרד חקירות שיבצע עבורכם את החקירה מעבר לים. יש הבדל משמעותי בין חקירה גדולה אשר מתבצעת עבור חברה או עבור בית עסק גדול לבין חקירה אשר מתבצעת עבור לקוח פרטי אשר בדרך כלל יש לו אמצעים כספיים מוגבלים.
מעבר לשיקול הכספי צריך להכיר באופן אישי את החוקרים הפרטיים שאמורים לבצע את החקירה. לא פעם אמון אישי הוא הדבר החשוב ביותר בין חוקר פרטי לבין הלקוח. חשוב לא פחות ממידת האמון שרוחשים לחוקר הוא הניסיון של החוקר בחקירות המתרחשות במדינות שונות ומידת ההצלחה שלו בחקירות מהסוג הזה.
למה יש לשים לב כאשר פונים אל משרד חקירות
לפני שאתם בוחרים באופן סופי את שירותיו של איזה משרד לשכור, בררו האם המשרד שבחרתם אכן עובד ברישיון לפי חוק. הרישיון ניתן למשרדים מטעם משרד המשפטים. למרות שמשרדים אלה לא פעם פועלים בתחום האפור הם צריכים לפעול באופן חוקי משום שהם צריכים לא פעם להציג ראיות בבית המשפט.