משרד חקירות פרטי עשוי לחשוף את האמת בעזרת צוות מיומן ומקצועי
רבים קיימים בישראל, והשאלה המתבקשת היא איזה משרד חקירות מומלץ לקחת את שירותיו. במטרה לענות על השאלה יש לבדוק מספר קריטריונים:
- האם למשרד חקירות יש רשיון עסק בתחום?
- מה המחיר שכל משרד או חוקר פרטי דורש עבור השירות?
- מהם האמצעים הטכנולוגים שעומדים לרשות משרד החקירות?
- מה הניסיון של חוקר פרטי בתחום, ואיזה הצלחות יש לו?
יש לתת את הדעת שהנושא אתם רוצים שהחוקר הפרטי יבדוק, על החוקר להיות מומחה בתחום. לדוגמא, גילוי האזנות סתר. אם לדוגמא לחוקר הפרטי אין כל ניסיון בחקירה של בגידות בין בני זוג, על אף שהוא חוקר, יש לשקול אם לשכור את שירותיו. בעת פגישה עם משרד החקירות יש לבדוק מי יטפל במבוקשכם, ולבדוק באיזה ציוד מעקב הוא משתמש. יש להשוות כמה שניתן באיכות השירות שתקבלו. האם החקירה תתבצע על ידי חוקר פרטי שיבצע מעקב או שמצלמות עושות את המעקב. כמו כן, האם הלקוח מקבל עדכונים שוטפים במהלך החקירה.
פעילות חוקר פרטי מתבצעת לדוגמא כאשר רוצים לבדוק את חשבונות הבנק של בני זוג הנמצאים בהליך גירושין במטרה לבדוק האם לאחד מבני הזוג יש נכסים או כספים בחשבונות בנק אשר לא ידועים לצד השני. דוגמא נוספת, עובד מושתל בחברה אשר גונב או מבצע ריגול תעשייתי לטובת חברה אחרת.
חובה על חוקר פרטי להיות בעל ידע וניסיון ועליו להשתמש באמצעים שונים שהחוק מאפשר שאת השימוש בהם. משרד חקירות איכותי ומקצועי עשוי להשיג ראיות מיטביות לצורך הצגת, בעת הצורך, בבית המשפט. יש לשים דגש לכך שאדם שעוסק בחקירות פרטיות ללא רשיון משרד המשפטים הינו עובר על החוק, ואיסוף הוכחות שלו לטובת לקוח אינן קבילות בבית המשפט.