מערכת היחסים המורכבת של חוקר פרטי עם לקוחותיו מצריכה רמת אתיקה גבוהה מצד החוקר, כמו גם סובלנות, סבלנות ודיסקרטיות חסרת פשרות. על האלמנטים המיוחדים שמבדילים את יחסי הלוקח עם החוקר הפרטי שבחר מנותני שירות אחרים, בכתבה הבאה:
דיסקרטיות
רוב החקירות הן כאלו שדי בעצמן חשיפתן על מנת ליצור ללקוח נזק כבד ובלתי ניתן לשיעור. בחקירות רגישות כמו מעקב אחרי בן או בת הזוג, חשד לגנבה ממעביד או מעקב אחרי המטפלת, עצם העובדה שהחקירה הוזמנה עשויה לגרום לקרע עמוק בין העוקב לנעקב. חוקר פרטי חייב לשמור את סודותיו הכמוסים של הלקוח מכל משמר ולהמנע בכל מחיר מחשיפת הפרטים החסויים שקיבל מהלקוח לצורך המעקב. זהו התנאי הבסיס ביותר ביחסי
חוקר פרטי ולקוח וחוקר פרטי שלא מסוגל לשמור על פיו, מוטב לו שימצא מקצוע אחר.
המנעות מהבעת עמדה
תפקידו של החוקר הפרטי הוא לספק ראיות מוצקות ולחשוף את האמת באמצעות עובדות יבשות. החוקר הפרטי הוא לא פסיכולוג, לא עורך דין ולא יועץ עסקי או זוגי, אולם הוא נמצא בעמד מיוחד בעיני הלקוח, ובמקרים רבים עצה מחוקר פרטי נתפסת, בטעות כמובן, כעצה מוסמכת. לכן אל לו לחוקר הפרטי "להגדיל ראש" ולהתיימר לקבל את ההחלטות הקשות במקום הלקוח שלו – כל תפקידו מסתכם במתן כלים שיעזרו ללקוח לקבל החלטה מושכלת לאור המצב במציאות, על השאלה "כיצד להמשיך מכאן?" יצטרך הלקוח לענות בכוחות עצמו.